Hedendaagse dans

Hedendaagse dans start bij dansA!pen vanaf 8 jaar, daarvoor kan een 6-7jarige alvast predans-hedendaags volgen.

Hedendaagse dans is alles waar de artistiek theatrale dansvorm mee bezig is sinds 1980.

Het staat diametraal tegenover klassiek ballet, waar vanuit ‘het beeld’ dat het lichaam kan vormen wordt vertrokken.

Hedendaagse dans vertrekt vanuit de sensatie wat het lichaam doet. Daarom is het bijzonder belangrijk dat ademen en bewegen elkaar ondersteunen. Het duurt even, maar het moment het basisprincipe bevangen is, wordt hedendaagse dans ‘WOW’ omdat het lichamelijke beweging puur natuur laat zien. Back to the roots en onbezoedeld. Schoonheid via een andere invalshoek.

Er wordt ook een duidelijke structuur via enkele oefeningen gegeven waar je je aan kan vasthouden om dan te komen tot prachtige choreografieën waar je persoonlijkheid tot zijn/haar recht komt en openbloeit!


NIEUW in ons aanbod: hedendaagse dans 55+

Na 3 briljanten hedendaagse danstrajecten voor senioren (55+) te hebben uitgewerkt in samenwerking met de district Antwerpen is dansA!pen ontzettend blij en er helemaal klaar voor om voor onze gedreven 55+ dansers een plek in ons aanbod te bieden. Deze lessen zullen doorgaan op zaterdag namiddagen van 14-15u in het stadsmagazijn. Wij geven een hedendaagse dansles voor geen 20 jaar meer is maar wél fit en gedreven. Geen betuttelende manieren, er zal op een organische en gezonde wijze (rekening houdend met de ervaring en lichamen van de deelnemers) ècht gedanst worden. Deze les staat open voor alle niveaus (geen ervaring verreist).


Schrijf je hier in

Check this out

Welkom @ dansA!pens’ hedendaagse dans!

© Snaplöv